top of page
Torsborgs Gård

Om Torsborg

Djupt rotad i den Österlenska myllan

Torsborgs Gård har legat på samma plats sedan mitten av 1850-talet, djupt rotad i den Österlenska myllan. Troligen flyttades gården ut från byn Gladsax vid Laga skifte. Här försörjde sig småbönder på ett litet stycke mark fram till 1966. Då avstyckades gården och blev ett fritidsboende åt en ingenjörsfamilj från Stockholm. Sedan dess har gården haft flera olika ägare som alla gjort sitt avtryck. Vi kan t ex nämna en berömd italiensk kompositör som såg till att frakta hit en skulptur av hans goda vän Maurizio Nazzaretto från Genua. The Knight står kvar så klart och välkomnar våra gäster vid infarten.

170521-skulptur-1500px.jpg

År 2000 byggdes Torsborg om till ett B&B och 2013 tog vi själva över gården. Vi föll för den genuina charmen och det enastående läget med utsikt över havet, Bornholm och Österlens böljande landskap. Att få se hundratals sjöfåglar lyfta från havet i soluppgången är lika fascinerande varje gång! Nästan beroendeframkallande.

 

En kort promenad tar oss till Bäckhalladalens naturreservat, ett av Skånes finaste utmarksområden. Här kan vi vandra i vacker lövskog, lyssna på näktergalen och titta på unika böljeslagsmärken (förstenade vågor). Med cykel är det lätt att ta sig runt till någon av Österlens vackra stränder eller ut i naturen. Den gamla sillastan Simrishamn har vi strax nedanför backen, Österlens ”huvudstad” med sitt utbud av service, butiker och restauranger.

Vi kan inte tänka oss att bo någon annanstans. Inte heller våra stamgäster, många återkommer år efter år. 

Och vi vill givetvis att våra gäster ska trivas lika bra på Torsborg som vi själva gör! Känna magin med Österlen.

Vi tipsar gärna om alla våra smultronställen; Vackraste stränderna, skönaste vandringen, bästa restaurangen eller mysigaste caféet. Hitta rätt bland det stora utbudet av trädgårdar, gallerier, museum och gårdsbutiker.

Varmt välkommen till oss och få din egen upplevelse av Österlen!

Torsborgs Gård

Sara & Kenneth (och Milo)

bottom of page